4 ägg
1 dl strösocker
Skal och saft av en citron
5 blad gelatin
3 dl vispgrädde
½ dl mjölk
Dela på äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa därefter grädden ganska hårt. Äggulor och socker vispas vitt och pösigt. Lös gelatinet enligt de anvisningar som finns på paketet. Värm mjölken så attt den blir het och blanda med den något avsvalnade gelatinblandningen. Rör mjölk och gelatin slätt. Vispa ner gelatinblandningen i ägguleblandningen. Blanda till sist ner den vispade grädden och det hårt vispade äggvitorna. Låt fromagen stelna i kylskåp i minst en timme innan du fyller din tårta med fromagen.
Choklafromage
Samma recept som ovan men byt ut citronen mot 4 msk kakao utrört i en knapp dl het mjölk.
Hallonfromage
Samma recept som tidigare men byt ut citronen eller choklad mot 2-3 dl mosade hallon.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar