måndag 12 september 2011

Mjölkchokladsnittar


Ett recept från tidningen Hembakat, lite förändrat.

Ingredienser:
175 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
½ dl ljus muskovadosocker
3 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g Marabou mjölkchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Rör smöret med en elvisp tillsammans med strösocker och muskovadosocker. Tillsätt sirapen och sedan alla övriga ingredienser på en gång.
Knåda degen med händerna och forma en lång rulle. Degen är ganska tjock och man måste krama den samtidigt som man formar rullen. Gör den lika lång som längden på plåten och lägg den på ett bakplåtspapper. Tryck ner degen något med fingrarna.
Grädda längderna mitt i ugnen i 20-25 min. Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och den känns fast när man trycker lätt på ovansidan. Det är viktigt att inte övergrädda kakorna.
Låt längden svalna i ca 5 min och skär den sedan i breda snittar, ca 3 cm, lite på diagonalen. Låt kakorna kallna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar