måndag 12 september 2011

Chokladbomb á la Cup Cakes



Ingredienser:
4 ägg
5 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
200 g smör
6 msk Baileys
5 msk kakao
3 dl vetemjöl
2 kryddmått salt

Garnering:
25 g smör
200 g ljus blockchoklad
1 dl grädde
2-4 msk Baileys

Dekoration:
½ mars-godis skuren på snedden

Gör så här:
Smält smöret, låt svalna något. Blanda alla ingredienser och häll över smöret. Rör ihop till en smet.

Fyll formen till 3/4. Använd en muffinsform och sätt muffinsformar i. Detta för att cup cakesen ska bli höga och fina och inte flyta ut. (I just detta fall jäser de ju inte mycket)

Grädda i 175° C i ca 15-20 min tills de nästan är klara, ska vara lite ogräddade så det blir äkta kladdkaka. Låt svalna underbakduk eller frys in snabbt före glasering.

Smält smör, grädde och blockchoklad sakta på spisen, det får inte bli för varmt så passa noga. Så fort allt smält ta bort det från värmen. Häll i Baileysen när du tagit det från värmen. Låt stå och tjockna lite.

Använd en sked och ta ca 2-3 tsk smet på varje cupcakes, det får inte flyta över formen så var försiktig.

Skär en Mars-godis på snedde och använd som garnering.(Fick dock inte tag på små Marsgodisar denna gång så det fick bli MilkyWay i stället)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar