
Vit chokladtårta(12-14 bitar)
200 g smör el margarin
200 g vit choklad
3 ägg
2 ½ dl socker
ev 2 msk apelsinlikör (triple sec el cointreau)
2 dl vetemjöl
Glasyr:
½ dl vispgrädde
150 g vit choklad
Garnering:
frukt
silverkulor
Smält matfettet och lyft bort från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i matfettet under omrörning.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i chokladblandningen, ev apelsinlikören och mjöl.
Häll smeten i en rund form, ca 24 cm i diam, och grädda i 175°, 35 min. Låt kallna.
Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i grädden. Rör om till en slät kräm och bred den över kakan.
Låt glasyren stelna och garnera kakan. Servera eventuellt glass eller grädde till.
Vad gott det ser ut, jag som älskar vit choklad :-)
SvaraRadera