lördag 2 oktober 2010

Cappuccinomousse

3 dl vispgrädde
3 msk starkt kaffe
1 ½ msk farinsocker
2 äggulor (stora)
150 g vit choklad

Till garnering:
kakao el malen kanel och kanelstänger

Blanda 1 dl vispgrädde, kaffe, socker och äggulor i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en tjock kräm (låt ej koka). Ta från värmen.
Hacka chokladen grovt och blanda ned den. Rör tills chokladen smält och smeten är jämn. Låt svalna något.
Vispa 2 dl grädde löst (OBS! Viktigt att den inte blir för hårt vispad). Blanda ner chokladkrämen i grädden under omrörning.
Till tårtfyllning ställ in skålen i kylen ett par timmar(gärna över natten) innan du fyller tårtan med krämen.
Som efterrätt, fördela krämen i portionskoppar och ställ dem i kylskåp ett par timmar (gärna över natten). Sikta över kakao eller kanel precis före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar