lördag 2 januari 2010

Pepparkaksbotten

5 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl potatismjöl
1½ dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
knappt 1 tsk malda nejlikor
ca 1½ tsk ingefära
ca 1½ tsk kanel
50 g smör el margarin

Vispa ägg och socker poröst.

Smält smör el margarin, låt svalna något.

Blanda samman kryddor, potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret/margarinet och rör till en jämn smet.

Häll smeten i smord och ev bröad/mjölad bakform (ca 24 cm diam, drygt 2,2 l). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min, tills den släpper i kanterna, i 175°.

Obs! Gjorde denna till julen 2009 men utan smör och den blev lite väl torr, ska därför prova att göra den med lite smält smör/margarin nästa gång. Lägger in en kommentar här då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar